Szétkattintják a munka.hu weboldalát

Áprilisi indulása óta már több mint 2,2 milliószor jutottak a munkaerőpiaccal kapcsolatos hasznos információkhoz a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat megújult hivatalos honlapjára kattintó vállalkozók és magánszemélyek. A munka.hu weboldalon jelenleg is közel kilencezer állásajánlat és összesen mintegy 50 milliárd forint keretösszegű pályázati lehetőség érhető el.

A honlap folyamatosan frissülő információkkal látja el a magyar munkaerőpiac szereplőit, naprakész tájékoztatást nyújt többek között a foglalkoztatáspolitikai intézkedésekről, támogatásokról és az igényelhető ellátásokról is.

A portálra tavasz óta több mint 375 ezer új felhasználó jelentkezett be, a Gazdaságvédelmi akciótervben elindított munkahelyvédelmi programokat ismertető oldalakon mintegy 600 ezer látogatás történt– közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).

Az új oldal nemcsak asztali számítógépről, hanem mobilról és tabletről is felhasználóbarát módon érhető el, könnyű olvashatóság és egyszerű navigáció jellemzi. A honlapon részletesen megismerhetők a jelenlegi veszélyhelyzet kapcsán kialakított támogatási eszközök, az igénylésükhöz szükséges tájékoztatók, űrlapok.

Önálló menüpontban böngészhetők a hazai munkaerőpiacot részletesen bemutató statisztikák, elemzések. A felhasználókat számos további eszköz segíti, ilyen például a térképes kereső az illetékes foglalkoztatási osztály megtalálásához, vagy az álláskeresési járadék várható összegét kiszámoló kalkulátor.

Az állást keresők jelenleg közel 9 ezer munkalehetőséget érhetnek el a honlapon. A felületen összesen mintegy 50 milliárd forint tervezett keretösszeggel rendelkező pályázat találhatók meg az ágazati bértámogatási programtól a munkásszállások létesítését vagy a kisgyermekes szülők képzését, elhelyezkedését támogató kiírásokig.

A munka.hu más, koronavírussal is kapcsolatos központi információs oldalakhoz hasonlóan november 16-ától ingyenesen, adathasználat nélkül érhető el a Vodafone hálózatában.

https://www.hrportal.hu/hr/szetkattintjak-a-munkahu-weboldalat-20201119.html