Aki hamar munkába áll, jutalmat kap

(fotó: nemetorszagi-magyarok.de)

A frissen végzett diákok sürgős munkaerőpiaci elhelyezésével enyhítenék Romániában az egyre fokozódó munkaerőhiányt. Ezért Bukarest a középiskola vagy egyetem padjaiból kikerülő fiatalokat többféle támogatással is buzdítaná a mihamarabbi munkavállalásra – írja a Magyar Nemzet.

Garantált állami pénzsegéllyel és egészségbiztosítással is igyekeznek rábírni a frissen végzett romániai diákokat, hogy minél gyorsabban helyezkedjenek el a munkaerőpiacon.

A Magyar Nemzet megírta, hogy amennyiben a fiatalnak sikerül azonnal vagy nagyon hamar munkát találnia, 1500 lejes (hozzávetőleg 105 ezer forint) támogatásra is jogosult. Ha nem tanul tovább, illetve elhelyezkednie sem sikerül, akkor a pályakezdő fél éven át havi 250 lejes munkanélküli-segélyben részesül.

A román kormány a munkaadói oldal hajlandóságát is igyekszik ösztönözni, egy 2018. júliusi kormányrendelet értelmében az alkalmazó egy éven át havi 2250 lejes támogatást kap, a megyei munkaerő-ügynökségek költségvetési keretének kimerüléséig.
A munkanélküli státushoz nem szükséges diplomát szerezni, csak a tanulmányok befejezését igazoló dokumentumokat kell bemutatni.

Magyar Nemzet

forrás: https://www.hrportal.hu/c/aki-hamar-munkaba-all–jutalmat-kap-20190623.html

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük